25. Božićna Regata Krstaša – JK Zenta

Ovaj vikend, subotu 14. prosinca se po dvadesetipeti put održala tradicionalna “Božićna regata” u organizaciji JK Zente i pod pokroviteljstvom Grada Splita. Jedriličari su i ove godine obilježili predbožićne blagdane druženjem pod jedrima.  Ukupno je nastupilo 26 krstaša podijeljeno u pet grupa, sa preko 100-150 jedriličara. „Božićna regata“ odlično je prihvaćena među jedriličarima, tako da su ove godine nastupile posade iz sedam hrvatskih klubova. Osim domaćina, JK Zente, nastupili su i krstaši iz prijateljskih klubova JK Labud, JK Split, JK Mornar, JK Špinut, JK Giričić i JK 3Maj. Uvjeti na moru izgledali su kao da je proljetni dan uz obilje sunca.

Photos by “Dubravka.Pajk.Photography”

Start navigacijske regate oglasio se točno u 11.00 sati ispred lučiće Zenta po laganom burinu koji je mjenjao intenzitet i smer , prelazio u povremene bonace i u konačnici u 6 do 10 čvorova tramuntane. Bez obzira na promjene vjetra, uzbuđenja i sportskog duha nije manjkalo.

Ruta regate je bila ispred  lučice Zenta do hotela Lav/Podstrane te punte Marjana, Instituta, s ponovnim ciljem ispred Zente.

Photos by “razni autori-sudionici regate”

Najbolje se snašla posada broda Fatamorgana II, JK Mornar, s Matom Arapovom za kormilom, koja je ušla u cilj u 13:29:25. Drugi je u cilj ušao brod Toto Travel, JK Špinut, s Mario Hrvojem za kormilom (13:34:04). Treći je u cilj ušao brod Go Racing, JK Labud, s Ivan Kljaković Gašpić Bambijem za kormilom (13:39:45). Četvrti u cilj je ušao brod One More Time, JK Labud, s Karlo Kuretom za kormilom (13:42:23).

Čestitamo svim sudionicima, pobjedniku regate, pobjednicima u realnom vremenu i pobjednicima po grupama:

Grupa 1. Toto Travel, Mario Hrvoj, JK Špinut

Grupa 2. Fatamorgana II, Mate Arapov, JK Mornar

Grupa 3. Big Grin, Andrej Maceljski, JK Split

Grupa 4. Ultra Ribica, Emil Tomašević, JK Labud

Grupa 5. Diablo, Darko Orlandini, JK Špinut

Hvala svim jedriličarima na prekrasnom vikendu, jedrenju i druženju, te se vidimo na sljedećoj regati u 2020. godini.

Svim jedriličarima, njihovim obiteljima i bližnjima želimo Sretne i Blagoslovljene Božićne i Novogodišnje  Blagdane!

Text by www.sailing-photo.com

Photos by www.sailing-photo.com & razni autori – sudionici regate