Regata “18. Sveti Nikola za samce i dvojce”, JK Mornar, December 2019

Vremešna Silvana iznenadila favorite

Darko Prižmić i Tomislav Grubelić na jedrilici Silvana pobjednici su 18. izdanja regate Sveti Nikola za samce i dvojce. U realnom vremenu 160 milja od Komiže preko Palagruže, Glavata i Maslinice do Splita savladali su četiri sata sporije od prvoplasirane posade na Club Swanu 36 (Ivan Kljaković Gašpić / Ante Ćesić), ali su kompenzirano bili brži od njih za 11 minuta i 14 sekundi. Prižmić i Grubelić pobjedu su osigurali hrabrim potezom nakon okretanja Glavata: dok su svi ostali krenuli uz Korčulu, posada Silvane jedina je odlučila Lastovo obići s južne strane. Riskirali su i pogodili, iako su tim kursom morali prijeći 20 milja više od ostatka flote.

“Kada smo dolazili na Glavat u lastovskom kanalu još nije bilo vjetra pa smo procijenili da je najbolje odmah krenuti vani nakon okreta. Svi koji su krenuli drugom rutom morali su viravati u kraj i raditi veliku burgadu. Očekivali smo da će vani ranije zapuhati južin, a na kraju je zapuhao oštrin, znači okrenulo je prema jugu nakon maestrala i to nam je odgovaralo. Prošli smo ispod Sušca, digli špinaker i tako samo s jednim manevrom  došli do Maslinice. Jedrili smo čistu krmu, ostali su nam dolazili oštrije, ali mi smo imali više vjetra i tu nas nisu uspjeli proći. Normalno, Swan, Farr i Class40 su nas prošli, njih nismo mogli dobiti, ali od ostalih smo bili brži. Silvana je vrlo star brod, ima joj već 36 godina, pa je Tomu i mene baš veselilo što smo cijelu regatu u konkurenciji puno novijih brodova realno bili među prvih pet. To nam je čak i veće zadovoljstvo nego pobjeda korigirano” – kazao je Darko Prižmić.

Ovo je inače bila jedna od sporijih regata Svetog Nikole. Ivan Kljaković Gašpić i Ante Ćesić bili su prvi u realnom vremenu, a rutu su savladali za 37 sati, 39 minuta i 46 sekundi, osam minuta brže od Marija Hrvoja i Marija Škrlja na Toto Travelu. Iako se jedrilo sporo, uvjeti su bili dobri: nije bilo previše stajanja u bonaci, niti puno vala, a na moru je bilo relativno toplo i bez vlage. Uz to, bilo je dosta promjena vjetra, svaki kanal nosio je svoje uvjete, a bila je i nevera kod Glavata. Nakon nastupa na Jabuci, ovo je bila druga regata za novi Club Swan 36, jedan od šest identičnih brodova nabavljen za projekt ACI Sail kojega vodi Ivan Kljaković – Gašpić. Bambiju je ovo inače bio prvi nastup na Svetom Nikoli za samce i dvojce, a regatom je, kaže, oduševljen.

“Svugdje sam jedrio, ali ova regata mi je bila jedna od najdražih u životu. I ima nevjerojatan potencijal: u dobrom je terminu, ima dobru priču, odličnu organizaciju, dobre sudionike, relativno su male udaljenosti, a toliko je različitih uvjeta. Malo gdje kao na Jadranu samci i dvojci mogu jedriti u ovo doba godine i rado bih kroz projekt ACI Sail pomogao ovoj regati da postane relevantna u svjetskim okvirima. Što se Club Swana 36 tiče, taj brod je čudo, tako je balansiran po svim uvjetima i kursovima da je istinski užitak na njemu jedriti. Rađen je prije svega za jedriti štape uz kraj, dakle orcu i krmu, međutim mi smo s njim za krštenje odjedrili dvije ozbiljne offshore regate, za što zapravo uopće nije namijenjen. Uvjeti na Svetom Nikoli bili su sve samo ne optimalni za ovaj brod, ali kad je na kraju zapuhalo, to je bilo to. Imali smo sjajnu borbu s Totom, praktični smo jedrili Match Race” – kazao je Bambi.

Mario Hrvoj i Mario Škrlj u nekim su dionicama čak bili ispred Club Swana 36, no Kljaković Gašpić i Ćesić, dva asa iz malih klasa, nisu dopustili nikakvo iznenađenje.

“Bambi je došao dva sata prije nas na Palagružu, ali smo ga uspjeli uhvatiti kod Glavata.  Tamo je bila nevera i on se prebacivao na olujni flok, a mi smo uspjeli to odraditi s flokom i sustigli ga. Vidjeli smo potom da smo po bonaci brži od njega i dok je vjetar bio ispod pet čvorova napravili smo prednost od dvije – tri milje, ali čim bi vjetar malo dignuo, oni bi proletjeli pored nas. Od Hvara smo vozili s genakerom, išli smo 11 – 12 čvorova, ali Swan je tada išao 15. Koliku god bi mi razliku napravili po manjem vjetru, Bambi bi nas uhvatio kad zapuše. Kod Maslinice smo bili na 20 metara jedni od drugih i jedrili Match Race do Splita. Nije nam dao disati, napravili smo na tom potezu 47 viradi, stalno nas je pokrivao da ga ne možemo proći. Vikao nam je s broda da ga nećemo sad proći nakon što je dva dana na moru. I nije puštao. Mi smo zadovoljni, odjedrili smo regatu bez greške, ali nismo imali šanse protiv boljeg broda” – kazao je Mario Hrvoj.

Ove godine Sveti Nikola opet se, kao i kada je regata tek pokrenuta, jedrio sa startom iz Komiže i s ciljem u Splitu. Ta ruta na ruku ide organizatorima, jer puno je lakše sve odraditi kada je baza regatnog odbora ‘kod kuće’ u Mornara. Šef regatnog odbora Goran Martinović – Orca kazao je kako je u Komižu otišlo četvero ljudi iz organizacije kako bi provjerili obaveznu opremu i dali start, a nakon toga baza regatnog odbora bila je u Kutiću. Naravno, umorne samce po dolasku u Split dočekala je topla juha. Novom – starom rutom zadovoljni su i sudionici regate. Naime, na ovaj način odmah se ide na Palagružu pa ako se na toj najopasnijoj dionici i dogodi nevera ili veliko more, jedriličari su još svježi i u snazi da to savladaju. Nakon obilaska Palagruže stalno se jedri blizu obale, pa ako se nešto i desi, nije toliko opasno. Ove godine na regati je sudjelovalo 16 posada, među kojima samo jedan samac – Ivica Kostelić, na jedrilici klase Mini imena Libera. On je naravno imao najteži posao, jer dok su jedriličari koji jedre u paru mogli malo odmoriti i odspavati, Ivica je gotovo 47 sati morao biti budan i pozoran.

“Ovo mi je psihički bila najteža regata dosad, jer jedini sam jedrio solo. Imali smo dvije velike bonace, prvu kod Palagruže i drugu kod Glavata. Tu je bilo važno zadržati fokus, jer tu i tamo pojavilo bi se malo vjetra i to je trebalo iskoristiti, a na Glavatu mi je to bio problem, jer već sam bio umoran. Regata je inače bila vrlo zanimljiva, a bilo je i iznenađenja s vjetrom, primjerice kad je po ulasku u splitski kanal s juga okrenulo na buru. Bio sam tad pod spinakerom pa ga je trebalo skidati, ali dobro sam odjedrio taj finiš po orci. Ovo mi je bio drugi nastup na Svetom Nikoli i žao mi je jedino što sam bio jedini samac. No konkurencija je bila dobra kao i obično. Toliko mrzim ovu regatu da ću doći i dogodine” – kazao je Kostelić.

Ivica je s ovom regatom zaključio sezonu jedrenja i sada seli na snijeg, no već sljedeće sezone ima velike planove i to sa svojom Class40 jedrilicom.

“Ola će prezimiti na vezu u Francuskoj, jer dogodine planiram jedriti Class40 regate na Atlantiku. 2021. godine namjeravam nastupiti na regati Transat Jacques Vabre, a godinu kasnije i na regati Route du Rhum. Želio bih inače kupiti Class40 jedrilicu novije generacije, no ako to ne uspijem realizirati, nastavit ću jedriti sa sadašnjim brodom” – najavio je Kostelić.

Tekst @ www.sailing-photo.com

Photos @ razni autori